ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI PAY

Elmalı Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamur malzemesi

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya

İç malzeme:

  • 1 kg elma
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı Pay Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, eritilmiş margarin, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve yumurtaları ekleyin.
  • Mikserle 5 dakika karıştırın, sonra parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın. 
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker, tereyağı ve tarçın ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Suyunu süzün. 
  • Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayıp diğer hamurla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz çikolata sosu eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!