Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15798 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7492 Tarif
Salata ve Meze
1564 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10728 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Sufle
Pırasalı Bulgur Pilavı
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Elmalı Pay
Elmalı Pay
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
3 Malzemeli Ev Yapımı Çikolata Dilimleri
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi
1 Kişilik Krep Tarifi
Şipşak Patatesli Yumuşak Poğaça Tarifi
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
8 Aralık Masterchef All Star İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
6 Aralık Masterchef Türkiye 2025 Şampiyonu Kim Oldu?
Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
Ev Yapımı Kestane Şekeri Yaparken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
Bazlamanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Elmalı Pay için
Malzemeler
Hamur malzemesi
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket vanilya
İç malzeme:
1 kg elma
200 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Elmalı Pay
Nasıl Yapılır
Unun ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, eritilmiş margarin, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve yumurtaları ekleyin.
Mikserle 5 dakika karıştırın, sonra parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker, tereyağı ve tarçın ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Suyunu süzün.
Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayıp diğer hamurla kapatın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz çikolata sosu eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Elmalı Tarifler
Tart Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Nar Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Elma Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
32 Dakika
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Mandalinalı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Elmalı Şarlot Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
75 Dakika
Apple Strudel Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.