ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE KREMALI PUFLAR

Çilekli Ve Kremalı Puflar

Çilekli ve kremalı puflar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Kremalı Puflar Tarifi İçin malzemeler

  • 100 ml süt
  • 100 ml su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 80 g tereyağı
  • 125 g un
  • 4 yumurta

Dolgusu için

  • 400 g krema
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 5-6 çilek

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Çilekli Ve Kremalı Puflar Nasıl Yapılır?

  • Süt, su, toz şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp unu ekleyin ve karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alıp 1-2 dakika pişirin. Karışımı bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra yumurtaları ekleyip mikser ile karıştırın. 
  • Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan yuvarlak şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgarada soğumaya bırakın. 
  • Dolgusu için kremayı bir kaba alıp mikser ile çırpın. Pudra şekeri ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Dolguyu hamurların yarısına paylaştırın. Çilekleri dilimleyip dolgunun üzerine dizin. Hamurların yarısıyla üzerlerini kapatın. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!