Çilekli Ve Kremalı Puflar

Çilekli Ve Kremalı Puflar
12 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çilekli Ve Kremalı Puflar için

Malzemeler

  • 100 ml süt
  • 100 ml su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 80 g tereyağı
  • 125 g un
  • 4 yumurta

Dolgusu için

  • 400 g krema
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 5-6 çilek

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Çilekli Ve Kremalı Puflar

Nasıl Yapılır

  1. Süt, su, toz şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp unu ekleyin ve karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alıp 1-2 dakika pişirin. Karışımı bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra yumurtaları ekleyip mikser ile karıştırın. 
  2. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan yuvarlak şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgarada soğumaya bırakın. 
  3. Dolgusu için kremayı bir kaba alıp mikser ile çırpın. Pudra şekeri ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Dolguyu hamurların yarısına paylaştırın. Çilekleri dilimleyip dolgunun üzerine dizin. Hamurların yarısıyla üzerlerini kapatın. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo