ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEKLİ SHORT CAKE

Çilekli short cake

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli short cake tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • ¼ su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 6 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı ayran
  • Yarım su bardağı çilek püresi
  • 1 su bardağı çilek
  • 2 armut

Çilek püresi için

  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çilek
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tutam toz zencefil

Çilekli short cake Nasıl Yapılır

Derin bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Küp doğradığınız tereyağını ekleyin. Blender ile krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ayranın 3/4’ünü ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru unlu bir tezgah üzerine alın. Merdaneyle açıp bir kalıp yardımıyla dikdörtgenler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan ayranı hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Çilek püresini hazırlamak için bütün malzemeyi bir karıştırma kabına alın. Mikserle püre kıvamına gelene kadar çırpın. Kekler, yarım ay formunda doğradığınız armutlar ve yıkayıp ayıkladığınız çilekleri bir servis tabağına alın. Üzerine dondurma koyup çilek püresi dökerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.