Çikolatalı Çilekli Magnolia

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Çikolatalı Çilekli Magnolia Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı buğday patlağı
- 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
Puding için
- 1 litre light süt
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 80 g bitter çikolata
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 500 g çilek
Üzeri için
- Çilek ve taze nane
Çikolatalı Çilekli Magnolia Nasıl Yapılır?
Derin bir kaseye yulaf ezmesi, buğday
patlağı, Ayçiçek yağı, bal ve akçaağaç şurubu,
tarçın ve tuzu alın. Malzemeler iyice
özleşene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili
fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış
150 derece fırında, ara sıra karıştırarak
kurutun. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Diğer yanda puding için, çikolata, vanilya
ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye
alın. Bir çırpıcıyla sürekli karıştırarak
koyulaşana kadar pişirin. Ateşten
alıp çikolata ve vanilyayı ekleyin. Çikolata
eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya başladığında
kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak
kabuk tutmamasını sağlayın. Çilekleri
dilimleyin. Yulaf ezmesi karışımını elinizle
ufalayın. Servis yapacağınız kuplara bir
sıra puding bir sıra yulaf koyun çilek dilimlerini
dik olarak etrafına dizin. Üzerine
tekrar puding ve yulaf ezmesi karışımından
koyun. Üzerini çilek dilimleri ile süsleyin.
Tüm kuplara aynı işlemi tekrarlayın.
Buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirip
servis yapın.

Dergide bu ay neler var?