ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU ARMUT TATLISI

Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata Soslu Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 orta boy armut
  • 150 gr toz şeker
  • 700 ml su
  • 1 çubuk tarçın
  • 3~4 karanfil

Sos için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 50 ml süt
  • 80 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Soslu Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısımlarını düz durması için kesin. Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye alın. Armutları ekleyerek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Armutları süzüp servis tabağına dizin. Sos için, çikolata, süt ve kremayı sos tenceresine alarak eriyinceye kadar pişirin. Tereyağını da ekleyip karıştırın. Sosu armutların üzerine gezdirip servis yapın.

Pişme süresi armutların sertliğine göre değişecektir. Armutların dağılmaması için sertlerini tercih edin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!