ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ TRUFFLE

Böğürtlenli Truffle

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli Truffle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr bitter çikolata
  • 150 gr krema
  • 150 gr kek
  • 150 gr böğürtlen

Üzeri için

  • 50 gr beyaz çikolata

Böğürtlenli Truffle Nasıl Yapılır?

Başrolünde böğürtlenin yer aldığı enfes bir tat. Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz ufalanmış keki de ekleyin ve soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp içlerini çukurlaştırarak birer böğürtlen yerleştirin. Kapatıp elinizde yuvarlayın.

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldurup truffle’lerin üzerine çizgiler sıkın. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Böğürtlen
Yabani dut olarak da adlandırılan böğürtlen, en çok reçel, şurup, komposto ve marmelat yapımında kullanılır. Demir ve C vitamini zengini böğürtlen, meyveli tart, puding, ızgara et, kaz ve hindi sosları için de kullanılabildiği gibi içki yapımında da tercih edilmektedir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!