ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR BÖĞÜRTLENLİ KUP

Böğürtlenli kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli kup tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 g böğürtlen
  • 50 g toz şeker
  • 240 ml krema
  • 12 dilim tost ekmeği

Üzeri için

  • Pudra şeker

Böğürtlenli kup Nasıl Yapılır

Böğürtlenlerin yarısını geniş bir kaseye alın. Şekeri ilave edip püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Kremayı geniş bir kaseye alın ve hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ekmeklerden yuvarlak bir kalıp yardımıyla servis bardaklarınızın boyutlarında parçalar kesin. Bardakların tabanına birer parça ekmek yerleştirin. Üzerlerine sırasıyla krema ve böğürtlen kreması ekleyin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi aynı sıralama ile tekrarlayın. Tatlıları buzdolabında bir saat dinlendirin. Üzerlerini kalan böğürtlenler ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.