ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BERRY GRATİN

Berry Gratin

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Berry Gratin Tarifi İçin malzemeler

  • 140 gr çilek (ikiye ve dörde bölünmüş)
  • 80 gr frambuaz
  • 50 gr yaban mersini
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 100 gr beyaz çikolata
  • 140 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Berry Gratin Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Frambuaz, yaban mersini ve çilekleri ramekinlere paylaştırın. Rendelenmiş limon kabuğu serpiştirin ve üzerlerini örterek buzdolabında soğutun. Çikolataları küçük parçalara ayırın. Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kaynatmadan ısıtın. Çikolataları içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Fırını ısıtın. Çikolatayı kaşıkla ramekinlerdeki meyvelerin üzerine paylaştırın. Pudra şeker serpiştirip fırın ızgarasında 3-4 dakika pişirin. Fırından çıkartıp bekletmeden servis yapın.

Ramekin: Sufle ve benzeri tatlıların yapımında kullanılan porselen küçük kaseler.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!