ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR BALKABAKLI ÜÇ RENKLİ TATLI

BALKABAKLI ÜÇ RENKLİ TATLI

Balkabaklı üç renkli tatlı
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı üç renkli tatlı tarifi için malzemeler
  • 1 lt süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş balkabağı
Balkabaklı üç renkli tatlı Nasıl Yapılır

  • Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve 10 kaşık toz şekeri tencereye koyarak orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynayıp, katılaşınca ocaktan alın ve vanilya ilave edilerek karıştırın.
  • Karışımın 1/3’ünü bir kaseye dökün. İçine kakao ekleyerek karıştırın ve ha?fçe ıslatılmış kare bir kaba dökün. Geri kalan sade karışımı da kakaolu karışımın üzerine dökün. Son olarak balkabağı püresini kalan 2 kaşık şeker ile karıştırarak en üst kata dökün. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırarak, 2-3 saat bekledikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!