ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BALKABAKLI ÜÇ RENKLİ TATLI

Balkabaklı Üç Renkli Tatlı

Balkabaklı üç renkli tatlı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı Üç Renkli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş balkabağı

Balkabaklı Üç Renkli Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve 10 kaşık toz şekeri tencereye koyarak orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynayıp, katılaşınca ocaktan alın ve vanilya ilave edilerek karıştırın.
  • Karışımın 1/3’ünü bir kaseye dökün. İçine kakao ekleyerek karıştırın ve ha?fçe ıslatılmış kare bir kaba dökün. Geri kalan sade karışımı da kakaolu karışımın üzerine dökün. Son olarak balkabağı püresini kalan 2 kaşık şeker ile karıştırarak en üst kata dökün. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırarak, 2-3 saat bekledikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.