ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVALI STRUDEL

Ayvalı Strudel

Ayvalı strudel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 70 g tereyağı
  • 15 baklava yufkası
  • 3 ayva
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ayvalı Strudel Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını tezgaha yayın. Aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin. Ayvaları iri rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve toz karanfil serpip karıştırın.
  • Ayvalı harcı yufkaların üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 4 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!