Ayvalı Strudel

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Ayvalı Strudel Tarifi İçin malzemeler
- 70 g tereyağı
- 15 baklava yufkası
- 3 ayva
- 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz karanfil
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ayvalı Strudel Nasıl Yapılır?
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını tezgaha yayın. Aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin. Ayvaları iri rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve toz karanfil serpip karıştırın.
- Ayvalı harcı yufkaların üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 4 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR