Ayva Kalye

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Ayva Kalye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayva Kalye için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyma
  • 100 gr tereyağı
  • 3 orta boy ayva
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı ılık su
Ayva Kalye

Nasıl Yapılır

Kıymayı tencereye alın. Orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Tuz ekleyip karıştırın. Ilık suyla üzüm pekmezini karıştırın. Ete ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Ayvaların kabuğunu soyup sekiz dilime ayırın. Tereyağını tavada eritip ayva dilimlerini ekleyin ve hafifçe kızartın. Ayva dilimlerini yağıyla birlikte ete ilave edin. Ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo