Ayva Helvası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Ayva Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet ekmek ayvası
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı limon suyu
- 2 adet çubuk vanilya
- Kaymak
Ayva Helvası Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini iyice temizleyin. Bir tencereye koyduğunuz birkaç bardak suyun içinde haşlayıp iyice yumuşaması bekleyin. Haşlanan ayvaları rondodan geçirin, bir ölçü kabında ölçüp bire bir şekerini ilave ederek çok kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Pelte kıvamına geldikten sonra çubuk vanilyaları sıyırıp karıştırın, limon suyunu da ilave ederek 5 dakika daha karıştırın. Pişirme süresince, yaklaşık 2.5-3 saat başından ayrılmayın ve devamlı karıştırın. Bir payreks kabı limon suyuyla ıslatın, sonra içine pişen ayva helvasını dökün. Soğuduğunda kalıbını almış olacak, katılaşacak. Soğuduğunda arzu ettiğiniz şekillerde kesip, kaymakla servisini yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR