Avakadolu Karides

Avakadolu Karides
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Avakadolu Karides için

Malzemeler

  • 4 avakado
  • 8 jumbo karides
  • 1 kahve fincanı krema 
  • Taze nane
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 5 dal dere otu
  • 1 taze soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Avakadolu Karides

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Avakadoların kabuklarını soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.Limon suyunun yarısını üzerlerine gezdirerek dökün.

Taze soğanı temizleyip çok ince kıyın.Dere otunu temizleyip kıyın ve soğan ile birlikte bir kaseye alın.

Küçük bir kasede mısırözü yağı ile toz biberi karıştırın. Sarımsakları temizleyin.Havanda ezin ve toz biberli yağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fırça yardımıyla karidesleri bu sosa buladıktan sonra ızgarada pişirin.

Sos olarak mayonez,krema,limon suyu ve sumağı bir kasede karıştırın.Soğanlı karışımı ilave edin.Bu karışımı avakadoların ortasına paylaştırın.Üzerlerine birer jumbo karidesleri yerleştirin.Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo