ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AVAKADOLU KARİDES

Avakadolu Karides

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Avakadolu Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 4 avakado
  • 8 jumbo karides
  • 1 kahve fincanı krema 
  • Taze nane
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 5 dal dere otu
  • 1 taze soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Avakadolu Karides Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Avakadoların kabuklarını soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.Limon suyunun yarısını üzerlerine gezdirerek dökün.

Taze soğanı temizleyip çok ince kıyın.Dere otunu temizleyip kıyın ve soğan ile birlikte bir kaseye alın.

Küçük bir kasede mısırözü yağı ile toz biberi karıştırın. Sarımsakları temizleyin.Havanda ezin ve toz biberli yağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fırça yardımıyla karidesleri bu sosa buladıktan sonra ızgarada pişirin.

Sos olarak mayonez,krema,limon suyu ve sumağı bir kasede karıştırın.Soğanlı karışımı ilave edin.Bu karışımı avakadoların ortasına paylaştırın.Üzerlerine birer jumbo karidesleri yerleştirin.Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!