ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ANASONLU AYVA REÇELİ

Anasonlu ayva reçeli

Anasonlu ayva reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu ayva reçeli tarifi için malzemeler

  • 750 g rendelenmiş ayva
  • 500 g toz şeker
  • 1 kahve fincanı kuşburnu çayı (Demlenmiş)
  • 1 adet yıldız anason
  • 1 su bardağı su
  • Baharat bohçası (Ayvanın çekirdekleri ve karanfil)
  • 1 avuç nöbet şekeri
  • 3-4 tarçın çubuğu

Anasonlu ayva reçeli Nasıl Yapılır

  • Rendelediğiniz ayvaları geniş bir tepsiye aktarın. Oda ısısında kararması için en az 1 saat bekletin.
  • Şerbeti için suyu, yıldız anasonu, şekeri, nar suyunu, baharat bohçasını, tarçın çubuğunu ve nöbet şekerini geniş bir tencereye alın. 15 dakika orta ateşte kaynatın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.