ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ZEYTİNLİ-HELLİMLİ TUZLU KEK

Zeytinli-Hellimli tuzlu kek

Zeytinli-Hellimli tuzlu kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli-Hellimli tuzlu kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta 
  • 1 çay bardağı kefir
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket hellim peyniri
  • 1 su bardağı ayıklanmış zeytin
  • Yarım silme çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 

Üzeri için

  • Susam

Zeytinli-Hellimli tuzlu kek Nasıl Yapılır

@nilumilu
8.273 takipçi
Betül Türkoğlu

  • Yumurtaları güzelce çırpın, kefir ve zeytinyağını ekleyip çok az daha çırpın. Hellim peynirini bütün halde 15-20 dakika suda bekletip sonra minik küpler halinde doğrayın (Hellimin tuzlu tadını seviyorsanız suda bekletme aşamasını atlayabilirsiniz).
  • Un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip karıştırın. Hellim, zeytin ve doğranmış yeşillikleri de koyup çok az karıştırın (Hellim ve zeytin tuzlu olduğu için ekstra tuz koymadım, istenirse eklenebilir).
  • Her yeri güzelce yağlanmış baton kalıbı susamla kaplayıp kek harcını boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Dereotlu ve tulum peynirli kek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.