ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ DEREOTLU VE TULUM PEYNİRLİ KEK

Dereotlu ve tulum peynirli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ve tulum peynirli kek tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 5 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 g tulum peyniri
  • 1 demet dereotu

Dereotlu ve tulum peynirli kek Nasıl Yapılır

Tulum peyniri ve dereotu hariç tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Çatalla ezdiğiniz tulum peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.