ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ DEREOTLU VE TULUM PEYNİRLİ KEK

Dereotlu Ve Tulum Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Ve Tulum Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 5 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 g tulum peyniri
  • 1 demet dereotu

Dereotlu Ve Tulum Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Tulum peyniri ve dereotu hariç tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Çatalla ezdiğiniz tulum peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!