ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ZEBRA KEK

Zebra Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zebra Kek Tarifi İçin malzemeler

Frambuazlı kek için

  • 150 ml frambuazlı yoğurt
  • 150 ml ayçiçeği yağı
  • 100 gr frambuaz
  • 200 gr + 5 yemek kaşığı kek unu
  • 140 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • Pembe gıda boyası
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı kek için

  • 200 gr kek unu
  • 140 gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 150 ml yoğurt
  • 150 ml ayçiçeği yağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 100 gr frambuaz reçeli
  • 100 gr bitter çikolata

Zebra Kek Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
  • Frambuazlı karışım için yoğurt, yağ ve frambuazları mutfak robotunda ezin.
  • Süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Un ve şekeri karıştırma kabına alın.
  • Yumurta, yoğurt karışımı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Gıda boyasını ekleyin.
  • Çikolatalı kek için kuru malzemeleri ayrı bir kaba alın. Yumurta, yoğurt, yağ, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • 150 ml’lik 2 adet ölçü kabı alın ve kalıbın orta kısmına bir ölçü çikolatalı karışımdan dökün.
  • Hızlıca hareket ederek frambuazlı karışımdan bir ölçü alarak çikolatalı harcın ortasından başlayarak üzerine ekleyin.
  • Sırasıyla bu şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  • Kalıbı fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Keki kalıbında soğumaya bırakın. Üzeri için krema ve frambuaz reçelini sos tenceresine alıp reçel eriyinceye kadar kısık ateşte kaynamayacak şekilde ısıtın.
  • Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
  • Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Çikolata karışımını üzerine yayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!