Yumurtasız Islak Kek

Yumurtasız Islak Kek
07 Mayıs 2025

Yumurtasız Islak Kek Tarifi: Klasik ıslak kek lezzetini yumurta kullanmadan da elde etmek mümkün! Yoğun kakao aroması, yumuşacık dokusu ve pratik hazırlanışıyla hem vegan beslenenlere hem de yumurta tüketmeyenlere hitap eden bu yumurtasız ıslak kek tarifi, her lokmasında nemli ve çikolata dolu bir tat bırakıyor. Özellikle ani misafirlerde ya da çay saatlerinde kurtarıcı olan bu yumurtasız ıslak kek tarifi, basit malzemelerle hazırlanan ama lezzetiyle şaşırtan bir tatlı alternatifi sunuyor. Peki; yumurtasız ıslak kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız ıslak kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız ıslak kek 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtasız Islak Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Yumurtasız Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta toz şeker, süt, sıvı yağ ve kakaoyu çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırarak sos için kenara alın.
  2. Kalan karışıma vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  3. Yağlanmış küçük boy dikdörtgen veya kare bir fırın kabına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Önceden ayırdığınız 1 çay bardağı kakaolu karışıma süt ve toz şekeri ekleyip karıştırarak ısıtın (kaynatmaya gerek yok).
  5. Fırından çıkan keki sıcakken, dilimleyin ve sosu üzerine gezdirin. Kekin sosu çekmesi için 15-20 dakika bekletin.
  6. Sosunu çeken yumurtasız ıslak keki servis tabağına alın üzerine dövülmüş fındık,fıstık ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edilebilir. Ilık sunumda yanına bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine hindistancevizi, rendelenmiş bitter çikolata, dövülmüş fındık veya Antep fıstığı serpip görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine biraz çikolata sosu ya da ev yapımı ganaj gezdirerek daha zengin bir tat yakalayabilirsiniz.
  • Sunumda kek dilimlerini hafif nane yaprakları veya taze meyve dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Sütlü sosu hazırlarken kaynatmamaya dikkat edin. Hafif ısıtmak ve şekerin erimesi yeterlidir.
  • Kek fırından çıkar çıkmaz dilimleyin ve sıcak sosu hemen dökün ki sosu güzelce çeksin ve tam kıvamında ıslak olsun.
  • Kek hamurunu hazırlarken un miktarını kontrollü ekleyin. Kıvamı ne çok katı ne çok akışkan olmalı.
  • Daha yoğun bir kakao aroması için 1 yemek kaşığı kadar eritilmiş bitter çikolata kek karışımına eklenebilir.
Yorumlar
avatar
R Özgür Öztürk YORUM 04 Mayıs 2025, 15:44
Güzel bir alternatif reçete
avatar
Fatma Abdullah YORUM 06 Mayıs 2025, 16:49
********* ONAY BEKLİYOR... *********
avatar
Özlem YORUM 07 Mayıs 2025, 09:44
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo