ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YOĞURTLU VE PORTAKALLI KEK

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 portakal
  • Pudra şekeri

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.

Farklı bir versiyonu için, portakallı kek tarifine göz gezdirebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!