Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14547 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1321 Tarif
Diyet
4419 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2407 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5791 Tarif
Salata ve Meze
1370 Tarif
Sos
478 Tarif
Tatlı
9235 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Sebzeli Pancar Çorbası
Hindi Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
08 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabartma Tozlu Krep
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Üç Malzemeli Kurabiye
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
Yumurtasız Tiramisu
Nişastalı Tavuk Göğsü
Pişen Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapmalı?
Reyhan Şerbetinin Yapımı ve Püf Noktaları
Krebe Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılır?
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek için
Malzemeler
Malzemeler
1 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yarım su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
2 portakal
Pudra şekeri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Nasıl Yapılır
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.
Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.
Farklı bir versiyonu için,
portakallı kek tarifi
ne göz gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kek Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
75 Dakika
Limonlu Pound Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
75 Dakika
Vanilyalı Şifon Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
50 Dakika
Zeytinyağlı Portakallı Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
45 Dakika
Yumurtasız Islak Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
60 Dakika
Çaylı Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
55 Dakika
Alaca Kek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.