Yoğurtlu Taze Çilekli Kek

Yoğurtlu Taze Çilekli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Taze Çilekli Kek için

Malzemeler

  • 150 g tereyağı (Yumuşak ve tuzsuz) 
  • Bir tutam tuz 
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 2.5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay bardağı yoğurt (Suyu süzülmüş) 
  • 1 su bardağı çilek (Doğranmış) 

Ayrıca

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yoğurtlu Taze Çilekli Kek

Nasıl Yapılır

Mis gibi kokan leziz yoğurtlu taze çilekli kek

  1. Tereyağını, bir tutam tuzu ve toz şekeri krem haline gelene dek karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. 1 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip biraz daha çırpın. 
  2. Unun yarım bardağını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan unu bir kaba alın, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip harmanlayın. 
  3. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın. 
  4. Ayrı bir kasede doğranmış çileklere kalan yarım bardak unu ekleyip bulayın. Elde ettiğiniz unlu çileği hamura ilave edin. Spatula ile karıştırın. 
  5. Hamuru yağlanmış yuvarlak ve ortası delik kek kalıbına veya küçük kek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-55 dakika pişirin (Kalıplar küçük ise pişme süresi daha kısa olacaktır). Fırından alın, 10 dakika sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. 
  6. Pudra şekeri ile limon suyunu bir kapta karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı dökün. Üzerini taze çilek ile süsleyip servis yapın. 

Çilek; romatoid artrit, gut gibi hastalıklarda meydana gelen yangıları azaltır ve idrar söktürücü etki gösterir. Özellikle aşırı alkol alarak karaciğerini yormuş kişilerin, 3 gün çilek kürü yaparak karaciğerlerini dinlendirmeleri önerilmektedir.

Videolu çilekli kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo