Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek

Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek için

Malzemeler

Keki için

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 200 g un
  • 200 g yoğurt

Kristalize üzüm için

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yeşil üzüm
  • 1 su bardağı kırmızı üzüm
  • Yarım su bardağı toz şeker

Yoğurt kreması için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 100 g pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar, rendelenmiş limon kabuğu, un ve yoğurdu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Kek harcını hafif yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kristalize üzüm taneleri için, yumurta akını bir kaseye alın. Köpük oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Üzümleri ilave edip sallayarak karıştırın. Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin ve üzerine üzüm tanelerini dizip toz şeker serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Yoğurt kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıcıyla iyice karıştırın. Kremayı ılınan kekik üzerine yayın. Üzerini kristalize üzüm taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo