ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ YOĞURT KREMALI ÜZÜMLÜ KEK

Yoğurt kremalı üzümlü kek

Yoğurt kremalı üzümlü kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt kremalı üzümlü kek tarifi için malzemeler

Keki için

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 200 g un
  • 200 g yoğurt

Kristalize üzüm için

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yeşil üzüm
  • 1 su bardağı kırmızı üzüm
  • Yarım su bardağı toz şeker

Yoğurt kreması için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 100 g pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Yoğurt kremalı üzümlü kek Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar, rendelenmiş limon kabuğu, un ve yoğurdu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Kek harcını hafif yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kristalize üzüm taneleri için, yumurta akını bir kaseye alın. Köpük oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Üzümleri ilave edip sallayarak karıştırın. Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin ve üzerine üzüm tanelerini dizip toz şeker serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Yoğurt kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıcıyla iyice karıştırın. Kremayı ılınan kekik üzerine yayın. Üzerini kristalize üzüm taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.