ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK

Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı yaban mersini (taze veya dondurulmuş)

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Frenk üzümü

Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırayla yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek bulanmasını sağlayın. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpin. Kek hamurunu kalıba döküp üzerine unladığınız yaban mersinlerini ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip, frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!