ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TAZE FASULYELİ KEK

Taze Fasulyeli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Fasulyeli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4~5 taze fasulye
  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 5~6 dal taze soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • Çörek otu

Taze Fasulyeli Kek Nasıl Yapılır?

Yıkayıp temizlediğiniz fasulyeleri haşlayın. Suyunu süzüp ince doğrayın. Yumurtalar, süt ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuz ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Küp doğradığınız kırmızı kapya biberi, ince kıydığınız taze soğan, mozarella peyniri ve çörek otunu ilave edip karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!