ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PORTAKALLI BADEMLİ BROWNİE

Portakallı Bademli Brownie

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Bademli Brownie Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr kabuksuz badem
  • 135 gr tereyağı
  • 135 gr pudra şekeri
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
  • 150 gr portakallı çikolata
  • 135 gr toz badem
  • 2 çay kaşığı portakal suyu
  • 40 gr un
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 120 ml krema
  • 15 ml bal
  • 15 gr tereyağı

Portakallı Bademli Brownie Nasıl Yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20 cm x 20 cm ölçülerinde bir kalıba yağlı kağıt serin.
  • Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurup soğumaya bırakın. Tereyağı, şeker ve portakal suyu ile rendelenmiş kabuğunu mikserle iyice çırpın.
  • Teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Un ve toz bademi ilave edin.
  • Kuru ve temiz bir kapta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Çikolata karışımına ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın. Bademleri ekleyip hamuru kalıba aktarın ve 30-40 dakika pişirin.
  • Üzeri için krema ve balı sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kekin üzerine döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!