Portakallı Bademli Brownie

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Portakallı Bademli Brownie Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 100 gr kabuksuz badem
- 135 gr tereyağı
- 135 gr pudra şekeri
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 4 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 150 gr portakallı çikolata
- 135 gr toz badem
- 2 çay kaşığı portakal suyu
- 40 gr un
- 1 tutam tuz
Üzeri için
- 100 gr bitter çikolata
- 120 ml krema
- 15 ml bal
- 15 gr tereyağı
Portakallı Bademli Brownie Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20 cm x 20 cm ölçülerinde bir kalıba yağlı kağıt serin.
- Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurup soğumaya bırakın. Tereyağı, şeker ve portakal suyu ile rendelenmiş kabuğunu mikserle iyice çırpın.
- Teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Un ve toz bademi ilave edin.
- Kuru ve temiz bir kapta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın.
- Çikolata karışımına ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın. Bademleri ekleyip hamuru kalıba aktarın ve 30-40 dakika pişirin.
- Üzeri için krema ve balı sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- Tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kekin üzerine döküp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR