ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PANCARLI KEK

Pancarlı kek

Pancarlı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı kek tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pancar
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Frenk üzümü

Pancarlı kek Nasıl Yapılır

  • Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın. Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin. Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışıma 3 seferde unlu karışımı ekleyin. En son püre kıvamındaki pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  • 28 cm’lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın. Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pis¸irin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın, iyice soğutun.
  • Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın. Kekinizi fırından çıkartın ve kalp kalıp ile keserek porsiyonlayın.
  • Kekin üzerini krem şantiyle ve frenk üzümüyle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.