ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZLU VE KURUYEMİŞLİ KEK

Muzlu Ve Kuruyemişli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Ve Kuruyemişli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 120 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 muz
  • 150 gr kayısı
  • 100 gr incir
  • 70 gr kuru üzüm
  • 100 gr ceviz
  • 60 gr fındık
  • 40 gr antep fıstığı

Üzeri için

  • Pudra şeker

Muzlu Ve Kuruyemişli Kek Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş muz ve toz şekeri mikser ile çırpın. Muz, şeker ile eriyince teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını küçük küçük ekleyip çırpın. Elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, üzüm, fıstık, iri çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip tekrar spatula ile karıştırın. Dikdörtgen dar bir kalıbı yağlayın. Kek hamurunu kaba yayın. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye çıkarıp 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!