ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZ DOLGULU KEK

Muz Dolgulu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Muz Dolgulu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 olgun muz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata

Muz Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika kek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin. Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin. Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın.

Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin.

Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:12

bitter çikolatayı ne yapıcaz anlamadım


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!