ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MEYVELİ KIŞ KEKİ

Meyveli Kış Keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Kış Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Çeyrek çay kaşığı muskat
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limonun suyu
  • 3 olgun muz
  • 1 elma
  • 1 küçük boy ayva

Meyveli Kış Keki Nasıl Yapılır?

Yumurtaları büyük bir cam kaseye kırın. Şeker, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Un, karbonat, muskat, limon kabuğu ve tarçını başka bir kapta harmanlayın. Yumurtalı karışıma ekleyip mikserle karıştırmaya devam edin. Süt ve limon suyunu ekleyin. Ayvayı rendeleyip diğer meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!