Meyveli Kış Keki

Meyveli Kış Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Meyveli Kış Keki için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Çeyrek çay kaşığı muskat
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limonun suyu
  • 3 olgun muz
  • 1 elma
  • 1 küçük boy ayva
Meyveli Kış Keki

Nasıl Yapılır

Yumurtaları büyük bir cam kaseye kırın. Şeker, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Un, karbonat, muskat, limon kabuğu ve tarçını başka bir kapta harmanlayın. Yumurtalı karışıma ekleyip mikserle karıştırmaya devam edin. Süt ve limon suyunu ekleyin. Ayvayı rendeleyip diğer meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo