Meyveli kek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Meyveli kek tarifi için malzemeler
Keki için
- 5 yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 140 g krem peynir
- 85 g tereyağı
- 100 ml krema
- 250 g pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için
- 2 muz
- 2 şeftali
- 6 kayısı
- Üzüm
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
Meyveli kek Nasıl Yapılır
Kek için yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaseye alıp mikserle kabarana
kadar çırpın. Başka bir kasede yumurta sarıları, toz şeker ve sıcak suyu çırpın. Ayçiçek
yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıtırma
kabına ekleyip spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız
kek harcını yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Krem peynirli kremayı hazırlamak için
krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Pudra şekerini azar
azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı
buzdolabına alıp soğutun. Muzları yuvarlak, kayısı ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip
üzümlerle karıştırın. Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin. Soğuyan keki
enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın üzerine yayın. Ilınan
karamelize meyvelerin yarısını koyup diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayla
kekin üzerini kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında
bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!