ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MERENGLİ KEK

Merengli Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merengli Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 2 yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1
  • 5 su bardağı kiraz çekirdeksiz

Mereng için

  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3~4 damla limon suyu
  • Yarım çay kaşığı krem tartar

Merengli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın.

Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.

Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın. Krem tartar ilave edin. Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın. Pürmüz ile yakıp servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.