ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ MÜRDÜM ERİKLİ KEK

Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı un
  • 300 g anjelik erik

Üzeri için

  • 5 anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı su

Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı, süt, lor peyniri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu ekleyin. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına alın. Üzerine ince yarım ay dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Erikleri yarım ay şeklinde dilimleyip yapışmaz bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar pişirin. Nişastayı su ile inceltip eriklere ekleyin ve koyulaştıktan sonra ılınması için ateşten alın. Soğuyan keki servis tabağına alın ve hazırladığınız erik sosu kekin üzerine döküp soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!