ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ LİMON SOSLU KEK

LİMON SOSLU KEK

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon soslu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 315 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 315 gr toz şeker
  • 5 yumurta
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 375 gr un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Sos için

  • 1 su bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Limon soslu kek hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ve limon suyunu ekleyin. Un, vanilya, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.

Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Sos için bütün malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra ılık kekin üzerine gezdirin. Rendelenmiş limon kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!