Lezzetli Kek Katları

Lezzetli Kek Katları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzetli Kek Katları için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un 
  • 2.5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı kakao 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat 
  • Bir tutam tuz 
  • 650 ml soya sütü 
  • 160 ml Ayçiçek yağı 
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü 

Kreması için

  • Yarım su bardağı bitkisel margarin 
  • Yarım su bardağı Ayçiçek yağı 
  • 200 g pudra şekeri 
  • 25 g kakao 
  • 1 çay kaşığı vanilya özü 

Üzeri için

  • Frambuaz Rendelenmiş çikolata
Lezzetli Kek Katları

Nasıl Yapılır

  1. Kuru malzemeleri geniş bir kaba alıp harmanlayın ve kenara alın. Yaş malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Kuru malzemelere ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. 
  2. Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak iki fırın kabına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıpları ters çevirip kekleri bir servis tabağına alın. 
  3. Kreması için, tüm malzemeleri bir çırpma kabına alarak mikser yardımı ile çırpın. Yarısını birinci kekin üzerine sürün ve diğer keki üzerine kapatın. Kalan kremayı da kekin üzerine sürüp bir spatula ile düzeltin. Buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Üzerini frambuaz ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo