ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LABNE PEYNİRLİ KEK

Labne Peynirli Kek

Labne peynirli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Labne Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta 
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı çilek aromalı doğal maden suyu 
  • 150 g labne peyniri 
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2.5 su bardağı un 
  • Bir tutam tuz 
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 
  • 1 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 

Üzeri için

  • File fındık

Labne Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Çilek aromalı maden suyu, labne peyniri, Ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. 
  • Un, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayıp yumurtalı harca ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. 
  • Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına alın. Üzerine file fındık serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!