ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KURU MEYVELİ BATON KEK

Kuru meyveli baton kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru meyveli baton kek tarifi için malzemeler

  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 150 gr esmer şeker
  • 50 gr bitter çikolata
  • 125 ml su
  • 60 ml rom
  • 30 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 30 gr Antep fıstığı
  • 30 gr kuru üzüm
  • 50 gr doğranmış kuru kayısı
  • 30 gr fındık
  • 110 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı kek unu
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 80 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 60 gr süzme yoğurt

Kuru meyveli baton kek Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı, esmer şeker, erimiş çikolata ve suyu karıştırarak pişirin. Şeker eriyince ateşten alın. Rom, fındık, ceviz, kayısı, fıstık ve kuru üzümü karıştırın. Un, kakao, tarçın ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın. Hamuru kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Başka bir kapta eritilmiş çikolata ve süzme yoğurdu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın. Karışımı kekin üzerine bolca sürüp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.