Kuru Meyveli Baton Kek

Kuru Meyveli Baton Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuru Meyveli Baton Kek için

Malzemeler

  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 150 gr esmer şeker
  • 50 gr bitter çikolata
  • 125 ml su
  • 60 ml rom
  • 30 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 30 gr Antep fıstığı
  • 30 gr kuru üzüm
  • 50 gr doğranmış kuru kayısı
  • 30 gr fındık
  • 110 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı kek unu
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 80 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 60 gr süzme yoğurt
Kuru Meyveli Baton Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı, esmer şeker, erimiş çikolata ve suyu karıştırarak pişirin. Şeker eriyince ateşten alın. Rom, fındık, ceviz, kayısı, fıstık ve kuru üzümü karıştırın. Un, kakao, tarçın ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın. Hamuru kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Başka bir kapta eritilmiş çikolata ve süzme yoğurdu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın. Karışımı kekin üzerine bolca sürüp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo