Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 kayısı
Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek

Nasıl Yapılır

Labne peyniri, tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Yumurtaları, ayçiçeği yağını, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp iri doğrayın ve hamura ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın ve 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip isteğe göre kayısı dilimleri ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo