ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KREM PEYNİRLİ VE KAYISILI KEK

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 kayısı

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek Nasıl Yapılır?

Labne peyniri, tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Yumurtaları, ayçiçeği yağını, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp iri doğrayın ve hamura ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın ve 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip isteğe göre kayısı dilimleri ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.