Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 kayısı
Krem Peynirli Ve Kayısılı Kek

Nasıl Yapılır

Labne peyniri, tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Yumurtaları, ayçiçeği yağını, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp iri doğrayın ve hamura ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın ve 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip isteğe göre kayısı dilimleri ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo