Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Pizza Hamuru
Poşe Yumurta
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Kestaneli Ve Soslu Kek
Kestaneli Ve Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Geleli Kebabı
Zeytinyağlı taze bakla
3 Kaşık Tatlısı
Patlıcan kızartma
Avokadolu Omlet (+8 Ay)
Aşotu çorbası (Erzurum)
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
Şerbetli İftar Tatlıları: İftara Özel 35 Nefis Tatlı
Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Sarımsak Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
Kestaneli Ve Soslu Kek için
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
1 su bardağı toz şeker
100 ml krema
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek
Nasıl Yapılır
Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
65 Dakika
Mozaik Kek
Kek Tarifleri
80 Dakika
Red Velvet Kek
Kek Tarifleri
100 Dakika
Şifon Kek
ruya_dilimler
Kek Tarifleri
115 Dakika
Torta Di Riso
Kek Tarifleri
70 Dakika
Kırmızı Meyveli Bademli Kek
Kek Tarifleri
30 Dakika
Airfryer'da Cupcake
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.