Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13362 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4343 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2124 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8187 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Mercimek Çorbası
Gül Reçeli
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Kestaneli Ve Soslu Kek
Kestaneli Ve Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Taco (Meksika Mutfağı)
Kremalı pirinç pastası
Kabak tatlısı
Yılbaşı kurabiyesi
Yulaf lapası
Entekke böreği
Kahve Yanı Bardağına Ne Konur?
Gault Millau Rehberinde Ödül Alan Restoranlar Açıklandı!
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Yerli Malı Yemekleri: Yerli Malına Özel 14 Nefis Tarif
Kestaneli Ve Soslu Kek için
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
1 su bardağı toz şeker
100 ml krema
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek
Nasıl Yapılır
Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
115 Dakika
Torta Di Riso
Kek Tarifleri
70 Dakika
Kırmızı Meyveli Bademli Kek
Kek Tarifleri
30 Dakika
Airfryer'da Cupcake
Kek Tarifleri
40 Dakika
Ayvalı Alman Keki
didar_yanar
Kek Tarifleri
70 Dakika
Peynirli Sinatra Keki
Kek Tarifleri
45 Dakika
Raw Cheesecake
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.