ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KESTANELİ VE SOSLU KEK

Kestaneli Ve Soslu Kek

Kestaneli ve soslu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Ve Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml krema
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)

Kestaneli Ve Soslu Kek Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
  • Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
  • Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
  • Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın. 
  • Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
  • Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
  • 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!