Kestaneli Ve Soslu Kek

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Kestaneli Ve Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 ml krema
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
- 1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
- Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
- Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
- Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
- Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
- Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
- Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
- 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR