Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14964 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4435 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2494 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1445 Tarif
Pratik Yemek
6507 Tarif
Salata ve Meze
1436 Tarif
Sos
494 Tarif
Tatlı
9805 Tarif
Yöresel
2043 Tarif
Popüler Tarifler
Sulu Köfte
Kabak Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Kestaneli Ve Soslu Kek
Kestaneli Ve Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
3 Malzemeli Saray Helvası Tarifi
10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça Tarifi
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Domatesli Pilav Tarifi
Şekersiz Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi
Lokanta Usulü Soğan Salatası Tarifi
10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
Su Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?
3 Adımda Hazırlanan Kolay Atıştırmalıklar
Asla Hayır Diyemeyeceğiniz 15 Yaz Mezesi
Doğduğunuz Yıla Göre Hangi Yemeksiniz?
10 Şehir 10 Yemek
Kestaneli Ve Soslu Kek için
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
1 su bardağı toz şeker
100 ml krema
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek
Nasıl Yapılır
Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
60 Dakika
Puf Puf Limonlu Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
87 Dakika
Madlen Kek (Madeleines) Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
65 Dakika
Muhteşem Sosuyla Islak Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
55 Dakika
Sodalı Zebra Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
60 Dakika
Şekersiz Muzlu Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
40 Dakika
Glutensiz Yaban Mersinli Muffin
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.