Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Margarita
Acılı Tavuk Kanatları
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Kestaneli Ve Soslu Kek
Kestaneli Ve Soslu Kek
18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Pilava Şeker Neden Konur?
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Kestaneli Ve Soslu Kek için
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süzme yoğurt (Tercihen tatlı)
1 su bardağı toz şeker
100 ml krema
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
15-18 adet kestane (Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı kuş üzümü (Ilık suda bekletilip süzülmüş)
Kestaneli Ve Soslu Kek
Nasıl Yapılır
Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
65 Dakika
Elmalı Puding Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
50 Dakika
Glutensiz Bademli Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
35 Dakika
Fırında Yumurtalı Muffin Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
32 Dakika
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
50 Dakika
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Selinhdr
Kek Tarifleri
40 Dakika
Elmalı Tahinli Muffin Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.