ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KAYISILI PEYNİRLİ KEK

KAYISILI PEYNİRLİ KEK

Kayısılı peynirli kek
12 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı peynirli kek tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı tuzsuz süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 5 yumurta

Tabanı için

  • 35 yulaflı bisküvi
  • 75 g tereyağı

Üzeri için

  • 10 adet taze kayısı
Kayısılı peynirli kek Nasıl Yapılır

  • Yulaflı bisküvileri robotta ufalayarak toz haline getirin. Yumuşak tereyağını ekleyip yoğurarak bisküvi hamurunu hazırlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba bisküvi hamurunu bastırarak yayın. Buzdolabına alıp donması için bekletin.
  • Derin bir kabın içinde yoğurt, lor peyniri, vanilya ve limon kabuğu rendesini 3 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Çırpılmış karışıma yumurtaları kırın. Unu ekleyip tekrar çırpın. Çırpılmış karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzerini spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp 4-5 saat kadar iyice soğutun. Servis tabağına alın ve üzerini taze kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!