ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAYISI VE TARÇINLI KREMALI KEK

Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 200 gr kuru kayısı
  • 225 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın (birazı üzeri için ayrılacak)
  • 3 büyük yumurta
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr yumuşak tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

Kuru kayısıları bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini bir kapakla kapatın. 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kalıbının içine yağlı kağıt serin ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Büyük bir kasenin içinde un, kabartma tozu, tarçın, toz şeker ve tuzu harmanlayın. Başka bir kasede yumurta, vanilya, yoğurt ve zeytinyağını kısa bir süre çırpın. Karışımı diğer kasedeki kuru karışımın üzerine ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumuşayan kayısıları iri küpler halinde doğrayın ve kek karışımına ekleyin. Spatulayla karıştırıp kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kremasını yapmak için; tüm malzemeyi bir kaseye alın ve mikser ile pürüzsüz ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Kek fırından çıkıp ılındıktan sonra üzerine kremayı bolca yayın ve ayırdığınız tarçını serpiştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!