ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KASE KEK

Kase kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kase kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 su bardağı bardak un
  • 2 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 paket kabartma tozu

Dolgu kreması için

  • Hazır vanilyalı puding

Dış kreması için

  • 250 g tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı vanilya esansı
  • Birkaç damla mavi gıda boyası

Üzeri için

  • 250 g vanilyalı dondurma
  • Pişmaniye
  • Renkli draje
  • Çikolatalı mısır gevreği

Kase kek Nasıl Yapılır

Şeker ve yumurtayı geniş bir kaseye alın ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Harcı yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp üst üste gelecek şekilde tezgaha koyun. Keklerin kenarlarından yuvarlayarak kesin. Üstteki kekin de içini bir kaşık yardımıyla çıkararak kase şekli verin. Dolgusu için hazır vanilyalı pudingi pişirin. Dış kreması için tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, vanilya esansı ve gıda boyasını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kase şekli verdiğiniz kekinizin kenarlarını krema ile kaplayın. Üzerini pişmaniye, renkli draje ve çikolatalı mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.