ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KARIŞIK KIRMIZI MEYVELİ VE VANİLYA ŞURUPLU KEK

Karışık kırmızı meyveli ve vanilya şuruplu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık kırmızı meyveli ve vanilya şuruplu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 220 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 75 gr un
  • 35 gr kek unu
  • 60 gr ince çekilmiş badem
  • 80 ml krema
  • 225 gr dondurulmuş karışık kırmızı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen)
  • 100 gr çekirdeksiz vişne

Vanilya şurubu için

  • 125 ml su
  • 110 gr toz şeker
  • 2 çubuk vanilya

Karışık kırmızı meyveli ve vanilya şuruplu kek Nasıl Yapılır

Bu özel keki pasta tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağı ve şekeri geniş bir kaba alın. Şeker eriyip karışım özleşinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve ince çekilmiş bademi bir kasede harmanlayın.

Krema, karışık kırmızı meyveler ve vişneleri ekleyip karıştırın. Meyveli ve unlu karışımı şekerli tereyağı karışımına ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını, yağladığınız 20 cm çapında taban kısmı şekilli bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Çubuk vanilyaları kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Bıçağın ucuyla vanilya çekirdeklerini çıkarıp şuruba ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Hazırladığınız şurubu kekin üzerine gezdirerek dökün. İki saat bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.