ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KARAMELLİ VE ÇITIR BADEMLİ TAVA KEKİ

Karamelli ve çıtır bademli tava keki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli ve çıtır bademli tava keki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 55 g tereyağı
  • 125 g su
  • 50 ml kanola yağı
  • 1 tatlı kaşığı badem esansı
  • 60 g süt
  • 175 g un
  • 5 g kabartma tozu
  • 5 g vanilya
  • 150 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı file badem

Karamel sos için

  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml bardağı krema

Çıtır badem için

  • Yarım su bardağı badem
  • 3 yemek kaşığı bal

Karamelli ve çıtır bademli tava keki Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında su, kanola yağı, badem esansı, süt ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtayı bir mikser yardımıyla iyice çırpın ve karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzeri için esmer şekeri tereyağı ile birlikte bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Karamel sosu ılınan kekin üzerine dökün. Üzeri için bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kavurun ve ocaktan alın. Balı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerini soğuyan ballı çıtır bademlerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.