ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KARAMELALI İNCİRLİ KEK

KARAMELALI İNCİRLİ KEK

7 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelalı incirli kek tarifi için malzemeler
  • 6 iri yeşil incir
  • 125 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
Karamelalı incirli kek hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor.

İncirleri boyuna ortadan ikiye kesin. 1 bardak şeker ve yarım bardak suyu kısık ateşte hafif ağdalaşıp altın rengini alana kadar pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıtla kaplı bir kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde dökün. İncirleri iç kısmı altta kalacak şekilde kalıba yerleştirin.

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını kalan tozşekerle krema kıvamında çırpın. Yumurta, badem, un, kabartma tozu ve vanilyayı  ekleyip karıştırın.

Hamuru incirlerin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. Soğuyunca üzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!