ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARAMEL SOSLU KREMALI KEK

Karamel Soslu Kremalı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karamel Soslu Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 2 tatlı kaşığı pudra şeker
  • 3 yemek kaşığı karamel sos

Karamel Soslu Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, süt, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt sererek hamuru kalıba aktarın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın. Kremaya pudra şekeri ekleyin ve mikserle kıvam alıncaya kadar çırpın. Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın.
  • Karamel sosu kaşıkla kremanın üzerine gelişigüzel gezdirin. Kaşığın sırtı ile sosu kremaya karıştırın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!