ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KARADUTLU VE BADEMLİ KEK

Karadutlu ve bademli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadutlu ve bademli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 150 gr un
  • 40 gr toz badem
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı karadut
  • 20 gr file badem

Üzeri için

  • 20 gr file badem
  • 60 gr çikolata
  • 1.5 su bardağı karadut

Karadutlu ve bademli kek Nasıl Yapılır

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker, vanilya, limon kabuğu ve tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker tereyağına ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın. Karadutları ekleyip kalıba aktarın. Üzerine file badem serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı sebze soyucu ile kesin. Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Karadutları kekin üzerine yerleştirin. Çikolata dilimleri ve file bademleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.