ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARADUTLU VE BADEMLİ KEK

Karadutlu Ve Bademli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karadutlu Ve Bademli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 150 gr un
  • 40 gr toz badem
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı karadut
  • 20 gr file badem
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 20 gr file badem
  • 60 gr çikolata
  • 1.5 su bardağı karadut

Karadutlu Ve Bademli Kek Nasıl Yapılır?

  • Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Tereyağı, şeker, vanilya, limon kabuğu ve tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker tereyağına ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un ve toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
  • Karadutları ekleyip kalıba aktarın. Üzerine file badem serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı sebze soyucu ile kesin.
  • Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Karadutları kekin üzerine yerleştirin. Çikolata dilimleri ve file bademleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!