Karadutlu Ve Bademli Kek

Karadutlu Ve Bademli Kek
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karadutlu Ve Bademli Kek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 150 gr un
  • 40 gr toz badem
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı karadut
  • 20 gr file badem
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • 20 gr file badem
  • 60 gr çikolata
  • 1.5 su bardağı karadut
Karadutlu Ve Bademli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağı, şeker, vanilya, limon kabuğu ve tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  3. Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker tereyağına ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Un ve toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
  5. Karadutları ekleyip kalıba aktarın. Üzerine file badem serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı sebze soyucu ile kesin.
  7. Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Karadutları kekin üzerine yerleştirin. Çikolata dilimleri ve file bademleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo