ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAKAOLU NAKED CAKE

Kakaolu Naked Cake

Kakaolu naked cake

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Naked Cake Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 g kakao
  • 140 g kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Kreması için

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 6 kırmızı erik
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı su

Kakaolu Naked Cake Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı harca ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru kelepçeli bir kek kalıbına paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip altını kapatın ve ılınana kadar kabuk tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin ve arasını ılınan muhallebi ile doldurun.
  • Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Bir tavaya şeker ve suyu alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini içine atın ve karamelize oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyin ve pudra şekeri serpin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!