ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KAHVE ŞURUPLU KEK

Kahve şuruplu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahve şuruplu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 155 g tereyağı
  • 100 g bitter çikolata
  • 165 g esmer şeker
  • 150 g kek unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 50 g toz fındık

Kahve şurubu için

  • 110 g esmer şeker
  • 125 ml su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Kahve şuruplu kek Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ortası delik bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ve çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Un ve kakaoyu başka bir kaseye eleyin. Yumurtalar ile şekeri büyük bir kapta mikserle 8 dakika çırpın. Un karışımı, toz fındık, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı ortası delik bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada kremayı şeker ve vanilya ile koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Şurup için su, şeker ve kahveyi sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkartıp 5 dakika kalıbında beklettikten sonra ızgara teli üzerine ters çevirin. Sıcak kahve şurubunu sıcak kekin üzerine gezdirin ve sıcakken krema ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.