ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ISPANAKLI TUZLU KEK

ISPANAKLI TUZLU KEK

Ispanaklı tuzlu kek
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı tuzlu kek tarifi için malzemeler
  • 250 g ayıklanmış ıspanak
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ayran
  • 1/4 limon suyu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/3 bardak mısır unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
Ispanaklı tuzlu kek hazırlanışı

  • Yumurta, şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp çırpın. Başka bir kapta un, mısır unu, nişasta ve kabartma tozunu birlikte eleyip harmanlayın.
  • Kapya biberi ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Ispanakları ince ince kıyın. Çırpılmış yumurtalara ayçiçek yağı, ayran ve limon suyunu ilave edip çırpın.
  • Karışıma ıspanak, kırmızı biber ve ufaladığınız beyaz peyniri de ekleyip karıştırın. Ardından unlu karışımı bir kaşık veya spatula yardımıyla yedirin. Karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!