Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek
04 Nisan 2024

İçi bol malzemeli ve dışı yumuşacık bir kek hayal edebiliyor musunuz? Rendelenmiş elma, tarçın ve ceviz ile hazırlanan elmalı rulo kek, çayın yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, elmalı rulo kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için elmalı tatlı tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Rulo Kek için

Malzemeler

Elmalı harç için:

  • 6 adet kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Kek hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek

Nasıl Yapılır

  1. Elmalı harcı hazırlamak için öncelikle elmalarımızı rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz.
  2. Rendelemiş olduğumuz elmaları yapışmaz bir tavaya alıp üzerine 1 su bardağı şekeri ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  3. Elmalar suyunu salıp çektikten sonra 10 dakika daha pişirip tarçın ve cevizi ekliyoruz.
  4. Ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakıyoruz.
  5. Kek harcı için; Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyip açık bir renk elde edene kadar çırpalım.
  6. Üzerine sıvı malzemelerimizi yani süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim.
  7. Un ve kabartma tozunu topaklanma kalmayacak şekilde eleyerek harcın içerisine ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım, kek hamurumuz hazır.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmalı harcımızı tepsiye eşit olacak şekilde yayalım.
  9. Kek harcımızı da elmalı harcın üzerini kapatacak şekilde ekleyelim.
  10. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 15 dakika boyunca pişirelim.
  11. Fırından çıkan kekin üzerine de yağlı kağıt serip elmalı harç üstte olacak şekilde ters çevirelim.
  12. Elmalı harcın üzerinde ki yağlı kağıda artık ihtiyacımız yok üzerinden yağlı kağıdı çıkaralım.
  13. Kekimiz sıcakken uzun kenarlardan başlayarak  yavaş yavaş rulo haline getirelim, soğuyana kadar bu halde bekletelim.
  14. Soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Elmalı harcın mutlaka suyunu çekene kadar pişirmek gerekir aksi takdirde sulanma yapabilir.
  • Kuru malzemeleri elemeyi unutmayalım.
  • Kekimizi rulo haline getirirken uzun taraftan sarmalıyız, diğer türlü kısa ve kalın bir elmalı rulo kek ortaya çıkacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo