ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ İRMİKLİ VE ERİKLİ KEK

İrmikli ve erikli kek

İrmikli ve erikli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmikli ve erikli kek tarifi için malzemeler

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı un  
  • 1/2 su bardağı irmik 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çay bardağı buğday nişastası (60-70 g kadar) 
  • 1 kase mürdüm ve anjelik erik (Küp doğranmış)

İrmikli ve erikli kek Nasıl Yapılır

Yerken büyük keyif alacağınız irmikli ve erikli kek tarifi...

  • Yumurtaları ve şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. 
  • Ayrı bir kasede unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı harmanlayın. Harmanladığınız bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi bütünleştirin. Kek hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Doğranmış erikleri de hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.

Bezeli irmikli kek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.